روغن هیدرولیک آسانسور

روغن آسانسور هیدرولیک

فهرست مطالب

آسانسور هیدرولیک به عنوان یکی از پرکاربردترین انواع آسانسور بر پایه روغن عمل می کند. روغن (سیال) مانند خون در مدار هیدرولیک جاری می شود و انتقال نیرو را انجام می دهد. عملکرد تمام تجهیزات هیدرولیک در سیستم از جمله پمپ، شیر کنترل و جک بدون روغن بی معناست. اگر روغن هیدرولیک فاقد کیفیت و ویژگی های مورد انتظار در سیستم باشد هیچ گاه نمی توان عملکرد مطلوبی از آسانسور هیدرولیک انتظار داشت. در برخی موارد مشکلات روغن باعث می شود که آسانسور حرکت نکند یا حرکتی بسیار ضعیف داشته باشد. بنابراین باید در انتخاب روغن هیدرولیک مناسب و همچنین نگهداری آن دقت بالایی مبدول داشت.

آسانسورهای هیدرولیکی روغنها

درسیستم آسانسور های هیدرولیک برای انتقال نیرو از مایعا ت استفاده می شود یعنی با حرکت یک مایع تحت فشار از داخل لوله یا شیلنگها ی مخصوص ورسیدن این مایع  به نقطه مورد نظر کار انجام می پذیرد مثال ساده برای درک بهتر مطلب موضوع جریان برق است همانطوری که از طریق سیمهای رسانا جریان الکترونها عبور کرده و با رسیدن به لامپ یا الکتروموتور یا هر وسیله برقی دیگری کار انجام می شود در سیستم هیدرولیک نیز مایع تحت فشار با حرکت به سمت مقصد مورد نظر و رسیدن به وسیله ای که کار را انجام می دهد و معمولاً سیلندر یا جک هیدرولیکی گفته می شود کا ر انجام می پذیرد.

              آسانسور هیدرولیک تخت بر بیمارستانی
مایعی که جهت سیستمها ی هیدرولیک صنعتی استفاده می شود روغن است که نوع روغن بستگی به محل کاربرد و نوع کاربرد آن با انواع دیگر فرق دارد و برای هر نوع سیستم هیدرولیکی روغن بخصوص در نظر می گیرند مثلاًََروغنی که در سیستم هیدرولیک صنایع هوایی استفاده می شود با روغن هیدرولیک صنایع معمول وکارخانجات فرق می کند.
سیستم هیدرولیک دربین سیستمهای انجام دهنده کار نیز الکتریک (انرژی الکترونها یا برق) وپنیو ما تیک ( هوای فشرده ) پر قدرت ترین سیستم است و به خاطره همین مسئله انجا م کارها ی سنگین وپرقدرت نظیر جابجایی سطوح متحرک بالها وسکانها وباز بسته شدن ارابه های فرود و دربهای بار و مسافر وامثالهم در هواپیما را این سیستم به عهده دارد .
در صنایع معمولی نیز پرس های سنگین وزن و جابجا یی پلهای متحرک و قسمت عمده اعمال ماشینها ی راهسازی توسط نیروی هیدرولیک صورت می پذیرد .
قبل از آشنایی با سیستم هیدرولیک و طرز کار سیستم ابتدا با روغنهای هیدرولیک و خواص آنها آشنا می شویم .

آسانسور هیدرولیک برانکاردبر

خواص روغنهای آسانسور هیدرولیک :

همانطوری که اشاره شد در سیستمهای هیدرو لیک جهت انتقال نیرو و انجام کار از نیروی مایعات تحت فشار استفاده می شود و یک مایع یا به عبارتی روغن هیدرو لیک باید خواص مشروحه زیر را داشته باشد .

۱ـ قا بلیت تراکم ( ( Compressibility

همانطور که اشاره شد درسیستمهای هیدرولیک جهت انتقال نیرو و انجام کار از نیروی مایعات تحت فشاره استفاده می شود و یک مایع یا به عبارتی روغن هیدرولیک باید بتواندتحت فشار مقاوم بوده و متراکم نشود .

۲ ـ چسبندگی (Viscosity) روغن آسانسور هیدرولیک

به خاصیت یک مایع که در مقا بل حرکت یا روان شدن از خود مقاومت نشان دهد چسبندگی می گویند یعنی تما یل نداشتن ومقا ومت جهت حرکت و روان شدن ، یک روغن ایده آل هیدرولیک باید حداقل چسبندگی را داشته باشد.

۳ ـ انبساط حرارتی (Theraml Expansion)

اکثرمایعات در مقابل افزایش در جه حرارت تغییر حجم می دهند یعنی با افزایش حرارت حجمشان زیاد میشود . یک روغن ایده آل هیدرولیک نباید در مقا بل حرارت تغییر حجم دهد .

۴ـ درجه روان بودن (Pour point)

در جه روان بودن یا حرکت مایعا ت با افزایش یا کاهش درجه حرارت افزایش یا کاهش میا بد ولی یک روغن ایده آل هیدرولیک با افزایش یا کاهش در جه حرارت روغن خا صیت روان بو دن خود را حفظ کند یعنی سرعت جریان یافتن روغن تحت شرایط افزا یش وکاهش دما داخل لوله ها باید ثابت بما ند.

                                                              آسانسور هیدرولیک خودروبر
نقطه اشتغال (Fire Point )
یعنی نقطه یا درجه حرارتی که روغن با گرم شدن و تحت فشار قرار گرفتن در آن خود بخود آتش گیرد (تحت تأثیر فشار روغن گرم شده وآتش می گیرد ).
روغن ایده آل هیدرولیک باید نقطه اشتغال بالایی داشته باشد تا تحت تأثیر فشارو نیروی متراکم کننده آتش نگیرد . با توجه به خواص ذکر شده جهت روغنهای هیدرولیک می توان گفت مایعاتی که قا بلیت تراکم دارند برای سیستم هیدرولیک مناسب نیستند و همچنین یک سری از مایعات نظیر آب که در درجه حرارت زیر صفر در جه سانتیگراد یخ می زنند یا در درجه حرارت بالا بخار می شوند جهت سیستم هیدرولیک منا سب نیستند .
روغنهای هیدرولیک علاوه بر خواص ذکر شده باید خاصیت چرب کاری Lubircation نیز داشته باشند تا در حد امکا ن از اصطکا ک قطعا ت متحرک و فرسایش جلوگیری کنند .
روغنها ی هیدرولیک باید خا صیت ضد زنگ زدگی نیزداشته باشند ودر سیستم از زنگ زدگی جلوگیری کرده و همچنین رسو بات خارجی را برداشته وخود روغن نیز نباید رسوب کند .
 
                                                     آسانسور هیدرولیک تخت بر بیمارستانی

بهترین روغن هیدرولیک آسانسور

در حالت ایده آل، روغن آسانسور هیدرولیک باید دارای ویژگی های زیر باشد:

  • ویسکوزیته پایدار با تغییر فشار و درجه حرارت
  • ویژگی های شیمیایی و فیزیکی پایدار
  • مقاومت در برابر آتش (در صورت نیاز به مقررات)
  • ویژگی های روانکاری خوب
  • توانایی جلوگیری از تشکیل زنگ
  • ضریب انبساط پایین
  • غیر سمی، آسان برای حمل و نقل و به راحتی در دسترس

آسانسور هیدرولیکی بابر نفربر

ویسکوزیته و دمای روغن آسانسور هیدرولیک

بهترین سیال هیدرولیک برای کاربرد آسانسور سیال با تغییر نسبتا کم ویسکوزیته در هنگام تغییر دمای روغن است.

دما با ویسکوزیته روغن هیدرولیک رابطه معکوس دارد. این بدان معناست که ویسکوزیته روغن با افزایش دما کاهش می یابد. به عنوان مثال، روغن فوق مطابق با ISO 22 دارای ویسکوزیته 22 میلی متر مربع در ثانیه (cSt) در 40 درجه سانتی گراد. با این حال، همان روغن دارای ویسکوزیته سینماتیکی 7 cSt در 80 درجه سانتیگراد خواهد بود.

 

آسانسور هیدرولیک نفربر در ظرفیتهای گوناگون

هنگام انتخاب درجه ویسکوزیته برای یک سیستم آسانسور خاص، ویسکوزیته در حداقل دمای محیط، حداکثر دمای عملیاتی مورد انتظار و محدوده ویسکوزیته مجاز و بهینه برای پمپ، موتور و شیر کنترل باید در نظر گرفته شود. اگر آسانسور هیدرولیک در دمای محیط گرم و در ترافیک سنگین است، ترجیحاً قبل از استفاده با روغنی با شاخص ویسکوزیته بالاتر (VI) بررسی شود.

شاخص VI روغن آسانسور هیدرولیک

عدد VI یک شاخص برای بیان رفتار ویسکوزیته روغن در تغییرات دما است. هر چه عدد VI بزرگتر باشد، تغییر ویسکوزیته نسبت به تغییر دما کمتر است یا برعکس. روغن هایی با VI 80 یا بیشتر دارای ارزش VI بالایی هستند. روغن هایی با VI بین 80 تا 40 دارای ارزش متوسط ​​و روغن های زیر 40 ارزش پایینی دارند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آسانسور

انواع آسانسور

همه چیز درباره آسانسور! بررسی انواع مکانیزم و سیستم محرکه ها، انواع کاربرد آسانسور، ساختار و قطعات، فروش، قیمت، نصب و راه اندازی، مفاهیم و استانداردهای آسانسورها ...

آسانسور هیدرولیک

آسانسورهای هیدرولیک

آشنایی با انواع آسانسورهای هیدرلیک، انواع مکانیزم ها، کاربردها، مشخصات و راهنمایی های لازم در خصوص خرید، نصب، راه اندازی و ...

مطالب مرتبط

طراحی آسانسور

طراحی آسانسور طراحی آسانسور یکی از مهم‌ترین مراحل در ساخت و ساز ساختمان‌های مدرن است. آسانسورها نه تنها به راحتی

بیشتر »

جنرال سرویس آسانسور

جنرال سرویس آسانسور جنرال سرویس آسانسور عملیات و اقداماتیست که در ابتدای سرویس و نگهداری آسانسور کارشناس متخصص جهت شناسایی،

بیشتر »

آسانسور سنگین

 آسانسور سنگین آسانسور سنگین یکی از اجزای کلیدی در ساختمان‌های بزرگ و صنعتی می باشد این نوع آسانسورها به دلیل

بیشتر »