آسانسور هیدرولیک

آسانسور هیدرولیکی

آسانسورها برای حرکت از مکانیزم های گوناگونی مانند کششی، هیدرولیک، وینچ، دنده شانه و … بهره می گیرند. دو نوع آسانسورهای کششی و هیدرولیک بیشترین کاربرد را در این میان دارند. در اینجا انواع آسانسور هیدرولیک از نظر ویژگی ها، کاربرد، چگونگی عملکرد، ساختار، انواع و اجزای گوناگون مورد بررسی همه جانبه قرار گرفته اند.

آسانسور هیدرولیکی چیست؟

آسانسور هیدرولیک آسانسوری است که با استفاره از جک و پاوریونیت هیدرولیک بر مبنای فشار و جریان روغن حرکت می کند. آسانسورهای هیدرولیک با یک یا دو جک در کنار یا زیر کابین داخل حفره بصورت مستقیم یا غیر مستقیم نصب می شوند. می توان از آسانسورهای هیدرولیک در کاربردهای مسکونی، اداری، تجاری و صنعتی در ساختمان هایی با ارتفاع کم تا متوسط و ظرفیت های سبک تا بسیار سنگین استفاده کرد.

یکی از راهکارهای متداول و مکانیزم های رایج در آسانسور، سیستم هیدرولیک است. آسانسورهای هیدرولیک به علت مزایایی که دارند در سراسر جهان بعنوان یک راهکار مطمئن در جابجایی عمودی مورد استفاده قرار می گیرند. سیستم هیدرولیک در انواع آسانسورهای لوکس مسافری با کابین های پانورامیک تا آسانسورهای صنعتی فوق سنگین کاربرد دارد. 

ویژگی های اصلی آسانسورهای هیدرولیک

آسانسورهای هیدرولیک را راهکاری مناسب برای ساختمان های غیرمرتفع می دانند. البته بسیاری از مزایای متنوع باعث شده اند تا آسانسورهای هیدرولیک از محبوبیت بالایی برخوردار باشند. در زیر به فهرستی از مزایا و معایب آسانسورهای هیدرولیک بصورت عام اشاره می شود.

مزایای آسانسورهای هیدرولیک

برخی از مهمترین مزایای آسانسورهای هیدرولیک به ویژگی های ذاتی نوع سیستم محرکه باز می گردد. مهمترین مزایا شامل موارد زیر می باشند.

  • امکان تعبیه محل موتورخانه در فاصله از دستگاه
  • بدون نیاز به اتاق موتورخانه در بالای چاه آسانسور
  • حرکت آسانسور در جهت پایین بدون عملکرد موتور
  • نصب و راه اندازی سریع تر، آسان تر و با هزینه کمتر
  • سهولت در کنترل حرکت بوسیله شیرهای کنترل
  • امکان تنظیم سرعت در جهت پایین توسط شیر فلوکنترل
  • حذف سیم بکسل، پاراشوت و فلکه و متعلقات در سیستم های هیدرولیک جک مستقیم
  • سرویس و راه اندازی آسان تر و کم هزینه تر

معایب اسانسورهای هیدرولیک

از جمله مهمترین محدودیت های آسانسورهای هیدرولیک طول مسیر بلند، سرعت و ترافیک بالا است. در زیر مهمترین معایب آسانسور هیدرولیک برشمرده می شود.

  • آسانسورهای هیدرولیک نمیتوانند برای طول مسیرهای بلند (ساختمان های مرتفع) گزینه مناسبی باشند
  • سیستم هیدرولیک برای کاربرد آسانسورهای با ترافیک بالا راهکاری مناسبی نیستند.
  • بکارگیری مکانیزم هیدرولیک برای آسانسورهای سریع توصیه نمی شود.

کاربردهای مناسب

  • آسانسورهای مسافری در ساختمان های غیر مرتفع
  • آسانسورهای خانگی کوچک
  • آسانسورهای باری و سنگین
  • آسانسورهای خودروبر 
  • آسانسورهای صنعتی
  • آسانسورهای ضدانفجار
  • آسانسورهای ضد غبار
  • آسانسورهای اتاق تمیز
  • بالابرهای خدماتی

نحوه عملکرد آسانسور هیدرولیک

عملکرد آسانسورهای هیدرولیک بعنوان ماشینی که از سیستم هیدرولیک برای جابجایی قائم بار و مسافر عمل می کند بررسی می شود. در این جابجایی بالاروی کابین آسانسور بواسطه حرکت جک با صرف نیرو و پایین روی با به دمت گرفتن گرانش زمین است. بنابراین حرکت جهت پایین آسانسور بدون صرف انرژی صورت می پذیرد. نیروی علمکرد از طریق یک موتور الکتریکی و جریان سیال از طریق پمپ هیدرولیک تامین می شود. حرکت از طریق شیرهای مخصوص هیدرولیک کنترل می شود و در نهایت، جک هیدرولیک به عنوان یک عمل کننده، جابجا می شود.

بررسی دقیق چگونگی حرکت و سیستم هیدرولیک مستلزم پیش زمینه هایی از شاخه سیالات در علم فیزیک مکانیک است که در بخش دیگری از مقالات برخی رئوس مهم آن خلاصه وار مورد اشاره قرار گرفته اند.

قیمت آسانسور هیدرولیکی

از جمله مهمترین پرسش های خریداران آسانسور موضوع قیمت و هزینه های اجرایی است. قیمت آسانسور هیدرولیکی بطور کلی نمیتوان درباره مقایسه قیمت آسانسورهای کششی و هیدرولیک نظر واحدی داد. به عبارت دیگر با توجه به شرایط پروژه در برخی از مواقع قیمت آسانسورهای هیدرولیک پایین تر از آسانسورهای گششی و در برخی موارد دیگر برعکس می باشد. 

بنابراین لازم است تا بمنظور بررسی دقیق تر قیمت آسانسور هیدرولیکی، عوامل موثر بر قیمت را مورد توجه قرار دهیم

قیمت تجهیزات اصلی و قطعات هیدرولیک

قیمت قطعات آسانسور هیدرولیک بیشترین سهم در قیمت تمام شده یک آسانسور جکی را دارد. قیمت جک و پاوریونیت، قیمت موتور هیدرولیکی، قیمت پمپ هیدرولیک آسانسور و موارد دیگر از این دست تاثیر مستقیم بر قیمت کل آسانسور دارد. 

قیمت قطعات آسانسور هیدرولیکی تا حدود زیادی متاثر از کیفیت، برند و فانکشن های آنها است. اینکه تجهیزات و قطعات در چه سطحی از قیمت انتخاب شوند، به نیازمندی ها، بودجه و اولویت های کارفرما و البته استانداردهای شرکت سازنده آسانسور باز می گردد.

هزینه نصب و راه اندازی آسانسور

هزینه های مستقیم و غیرمستقیم نصب و راه اندازی آسانسور هیدرولیک را در بیشتر موارد (و نه همه موارد) کمتر از هزینه های یک آسانسور کششی براورد می کنند. علت این موضوع به سهولت بیشتر و ایمنی بالاتر فرایند نصب آسانسورهای هیدرولیک در مقایسه با کششی باز می گردد.

هزینه های اجرایی ساختمانی

هزینه های اجرایی ساختمانی شامل احداث اتاق موتورخانه، چاهک، چاه آسانسور، آهنکشی، فونداسیون و مواردی از این دست می باشد. این موارد بصورت غیرمستقیم قیمت تمام شده یک آسانسور هیدرولیک را تحت تاثیر قرار می دهد. با توجه به آهنکشی سبک تر و عدم نیاز به اتاق موتورخانه در بالای چاه آسانسور، می توان در مجموع این هزینه ها را نیز پایین تر ارزیابی کرد.

بهترین برند تجهیزات هیدرولیک

شرکت های گوناگونی در سراسر دنیا در زمینه طراحی و تولید تجهیزات آسانسورهای هیدرولیک در سطوح مختلف کیفیت و قیمت فعالیت دارند. در این بین شرکت تتالیفت در آسانسورهای هیدرولیک خود از معتبرترین و با کیفیت ترین محصولات معتبر شرکت هایی نظیر آلگی کشور آلمان، بوخر کشور سوئیس و بلین کشور آلمان استفاده می کند.

آسانسورهای هیدرولیک در مبحث پانزدهم مقررات ملی ساختمان

در مقررات ملی ساختمان مبحث پانزدهم در رابطه با آسانسورهای هیدرولیک نیز الزاماتی مطرح شده که رعایت آنها برای سازندگان ساختمان و دست اندرکاران آسانسور الزامی است. در ادامه مهمترین موارد از این الزامات را مورد شرح و بررسی قرار می دهیم.

ادوات ایمنی الزامی

در مقررات ملی ساختمان دو وسیله ایمنی مهم برای انواع آسانسور به شرح زیر الزامی شده است. در آسانسورهای هیدرولیک با جک مستقیم می بایست سیستم به راپچرولو یا همان شیر ایمنی ترکیدگی مجهز باشد. این موضوع مهم قطعا الزام آور است. همچنین در مبحث پانزدهم تاکید شده که در آسانسورهای هیدرولیک با مدل جک غیرمستقیم نیز باید شیر ایمنی ترکیدگی را در نظر بگیریم. ضمنا در این نوع آسانسورها غیرمستقیم می بایست دستگاه به پاراشوت ایمنی برای پیشگیری از سقوط آسانسور هنگام باز شدن سیم بکسل ها مجهز باشد.

ضمنا تصریح شده که مکانیزم ایمنی مورد اشاره باید در انطباق با استانداردهای ایمنی مرجع ایران و بین المللی باشد. در رابطه با الزامات مزبور می توانید استاندارد ملی آسانسور – بخش آسانسور هیدرولیک رجوع کنید.

سیستم های دو جک

همانطور که می دانید در برخی از سیستم ها به وجود دو جک نیاز است تا کابین به حرکت درآید. در چنین شرایطی باید این 2 جک به درستی با هم در ارتباط باشند. این دقت در ارتباط درست به این علت است که فشار روغن باید در هر دو جک برابر باشد.

چاه آسانسور هیدرولیک

جک بعضی از آسانسورهای هیدرولیک به گونه ای است که باید در چاه نصب شود بنابراین لازم است از قبل فضا برای ایجاد آن فراهم باشد. این چاه باید برای تعبیه جک شرایط مناسبی داشته باشد که یکی از این شرایط نفوذناپذیر بودن در برابر آب است. باید چاه را برای این منظور مقاوم سازی کنیم. این مطلب صراحتا در مبحث پانزدهم مقررات ملی ساختمان آمده است.

در رابطه با ابعادی که چاه آسانسور هیدرولیک باید دارا باشد قابل ذکر است محاسبه بر اساس مشخصات هر آسانسور صورت می گیرد. این مشخصات عبارتند از: ظرفیت، سرعت، نوع درب، شکل هندسی و … .ی

انواع آسانسور هیدرولیکی

تقریبا نوع، ساختار و محل و نحوه نصب جک هیدرولیک تعیین کننده نوع آسانسور می باشد. در اغلب دسته بندی های ارائه شده از انواع آسانسورهای هیدرولیک، رایج ترین نوع، با در نظر کرفتن شاخص آرایش جک (ها) مطرح می شود. در ادامه به انواع سیستم های هیدرولیک بر این اساس که دربرگیرنده جانمایی جک، نوع کششی یا فشاری بودن، تعداد و همچنین نحوه اتصال است مورد بررسی قرار میگیرد.

برخی دیگر از شاخص های دسته بندی خارج از بحث نوع جک است. این موارد به پاوریونیت و اتاق موتورخانه باز می گردند که به آنها نیز اشاره شده است.

انواع آسانسور هیدرولیک بر اساس جانمایی  و تعداد جک

بیشتر آسانسورهای هیدرولیک طوری طراحی می شوند که جک در کنار یا پشت کابین جانمایی می شود. جک های نصب شده در کنار می توانند از نوع مستقیم یا غیرمستقیم، تک مرحله ای یا تلسکوپی، یک تکه یا دو تکه باشند. این موارد با لحاظ نمودن شرایط گوناگون ساختمانی و بهره برداری در طراحی تعیین می شوند.

معمولا آسانسورهای هیدرولیک سنگین مانند دستگاه های حمل بار یا خودرو با بهره گیری از یک جک در زیر کابین اجرا می شوند. در حقیقت بهترین روش برای کاربری های مزبور سیستم جک در زیر است. در این مدل که به آن جک مرکزی یا Centre نیز می گویند، جک بصورت مستقیم به یوک کابین بسته می شود. سیلندر جک در مرکز هندسی چاه آسانسور داخل حفره جک امتداد می یابد.

راهکار دیگری که در آسانسورهای هیدرولیک سنگین وجود دارد بکارگیری جک دوبل است. در این حالت دو جک هیدرولیک همسان، در دو سمت کابین آسانسور نصب و آن را جابجا می کنند. جک های دوبل می توانند مستقیم یا غیرمستقیم باشند. همچنین بکارگیری دو جک تلسکوپی همزمان در برخی پروژه ها رایج است.

انواع روش اتصال جک در آسانسورهای هیدرولیک

روش اتصال جک به کابین می تواند از دو طریق مستقیم یا غیرمستقیم باشد. در بالا به جک های مستقیم و غیر مستقیم اشاره شد. چنانچه جک هیدرولیک از طریق اتصالات ثابت به کابین متصل شود به آن جک مستقیم گفته می شود. در سیستم جک مستقیم (کنار یا زیر) نسبت سرعت کابین و جک 1 می باشد. به عبارتی به ازای هر 1 واحد حرکت جک کابین نیز یک واحد طول حرکت می کند. جک های مستقیم به دو روش نصب می شوند. روش اول جک در زیر و روش دوم جک در کنار است. این موارد در بالا شرح داده شدند. همچنین باید توجه داشت که فقط در روش جک مستقیم می توان از جک های تلسکوپی استفاده کرد.

روش دیگر جک غیرمستقیم است. در روش غیرمستقیم جک از طریق زنجیر یا سیم بکسل به کابین مربوط می شود. در بیشتر پروژه ها از طناب های فولادی یا همان سیم بکسل برای این منظور استفاده می شود. ترکیب بندی سیستم غیرمستقیم عبارت است از چند رشته طناب فولادی که از یک سمت به تکیه گاه (معمولا پایه جک) فیکس شده و با حرکت در مسیر شیارهای فلکه (پولی) روی جک از سمت دیگر به کارسلینگ بسته می شد. در این ترکیب، نسبت سرعت 1 به دو است. اگر جک نیم متر جابجا شود کابین آسانسور 1 متر چابجا می شود.

انواع آسانسور هیدرولیکی بر اساس ساختار جک

ساختار جک هیدرولیک یکی از عوامل تعیین کننده در طراحی سیستم است. ساختار جک می تواند بصورت تک مرحله ای، تلسکوپی یا دو تکه باشد.

استفاده از جک های تلسکوپی دو یا سه مرحله ای بمنظور کاهش طول جک در حالت بسته شده یا طول کامل جک در حالت باز شده صورت می گیرد. البته جک های تلکسوپی گران قیمت و بسیار سنگین هستند. در شرایطی که ارتفاع گودال سیلندر جک زیر یا فضای عمودی چاه آسانسور در مدل های جک کنار کم باشد گزینه مورد توجه بکارگیری جک های تلسکوپی است.

در شرایطی که طول جک زیاد باشد برای سهولت و کاهش هزینه های حمل و نقل و همچنین جابجایی در محل پروژه و نصب داخل چاه از جک های دو تکه استفاده می شود. برخی از چاه های آسانسور امکان وارد کردن جک های بسیار بلند را نمی دهند. بنابراین بهره گیری از یک جک دو تکه عقلانی است. در این مدل شفت و سیلندر جک هر کدام در دو تکه قابل مونتاژ ساخته شده و هنگام نصب آسانسور داخل چاه، مونتاژ می شوند. جک های دو تکه در مقایسه با چک های یک تکه گران تر و نصب آنها دشوار تر است.

آسانسور هیدرولیک جک فشاری و کششی

اغلب آسانسورهای هیدرولیکی با استفاده از جک های فشاری طراحی می شوند. در این حالت پیستون جک تحت تاثیر نیروهای فشاری قرار می گیرد.

برخی از آسانسورهای هیدرولیک با روشی کاملا متفاوت اجرا می شوند. در روش جک کششی یا مدل معکوس، بالا رفتن جک هیدرولیک باعث پایین آمدن کابین آسانسور می شود. در این مدل از نوع خاصی از جک و تجهیزات هیدرولیک دیگر استفاده می شود. وجود وزنه های تعادل در بالای جک باعث کمی صرفه جویی در توان موتور می شود. بنابراین می توان کمی توان موتور را کاهش داد

آسانسور هیدرولیک روملس MRL

آسانسورهای روملس یا MRL در شرایطی که امکان احداث اتاق موتورخانه وجود ندارد مورد استقبال قرار میگیرند. در سیستم های هیدرولیک، میتوان از تجهیزات روملس خاصی استفاده کرد. در این شرایط پاوریونیت و تابلوی فرمان داخل چاه آسانسور قرار میگیرند. البته تمهیدات خاصی برای کنترل های اضطراری و عملکردهای ایمنی برای دسترسی از خارج از چاه باید در نظر گرفته شود. شرکت های تولید کننده تجهیزات هیدرولیک مانند شرکت بلین و شرکت ALGI تجهیزات مخصوصی برای هیدرولیک روملس توسعه داده اند.

انواع آسانسورهای هیدرولیک بر مبنای کنترل سرعت

حداکثر سرعت آسانسور می تواند تعیین کننده چگونگی کنترل سرعت باشد. در آسانسورهایی با سرعت کمتر از 0.16 متر بر ثاینه از سیستم کنترل تک سرعته استفاده می شود. این در حالی است که برای سرعت های بالاتر لازم است از پاوریونیت هایی با دو سرعت خروجی بهره گرفت. پاوریونیت های دو سرعته معمولا با شیرهای کنترل مکانیکی عمل می کنند. پاوریونیت های پیشرفته تر از منحنی حرکت غیرخطی با تکنولوژی شیرهای الکترونیکی بهره می کیرند. در این نوع پاوریونیت ها با تغییرات ولتاژ میزان روغن عبوری از شیر به دقت پایش و کنترل می شود.

آشنایی با انواع سیستم های آسانسور هیدرولیکی

آسانسور هیدرولیک جک در کنار مستقیم

آسانسور هیدرولیک جک در کنار مستقیم 1:1

مدل آسانسور هیدرولیک جک در کنار مستقیم یکی از انواع آسانسور هیدرولیک است که در آن جک هیدرولیک در کنار یا پشت کابین آسانسور مستقر شده و بصورت مستقیم به فریم کابین متصل می شود. در این روش نسبت حرکت و سرعت جک به کابین 1 به 1 است و بیشترین کاربرد را در آسانسورهای خانگی، آسانسورهای صنعتی و بالابرهایی با ارتفاع جابجایی کم بین 2 تا 3 توقف دارد.

ادامه مطلب»
آسانسور دو جک در کنار غیرمستقیم دوبل

آسانسور هیدرولیک دو جک در کنار (جک دوبل)

نصب و اجرای اسانسورهای هیدرولیک با استفاده از دو جک (دوبل) به دو روش امکان پذیر است. روش اول استفاده از جک های مستقیم و روش دوم استفاده از جک های غیرمستقیم است. انتحاب روش مناسب به شرایط ساختمانی، کاربری و ملاحظات طراحی سیستم بستگی دارد. در ادامه به بررسی هر یک از این دو مدل آسانسور هیدرولیک دو جک در کنار یا جک دوبل پرداخته شده است. سیستم دو

ادامه مطلب»
آسانسور هیدرولیک جک در زیر مستقیم

آسانسور هیدرولیک جک در زیر مستقیم

یکی از متداول ترین روش های اجرای آسانسورهای هیدرولیک تعبیه یک جک مستقیم در زیر کابین است. این روش نصب که به آن مدل جک در زیر مستقیم یا مدل جک مرکزی هیدرولیک Centre Cylinder گفته می شود در بسیاری از ساختمان ها کاربرد دارد. در ادامه این مطلب به بررسی کامل این مدل آسانسور هیدرولیک پرداخته می شود. مشخصات فنی مدل جک در زیر مستقیم در روش جک در

ادامه مطلب»
آسانسور هیدرولیک جک در کنار غیرمستقیم

آسانسور هیدرولیک جک در کنار غیرمستقیم

مدل آسانسور هیدرولیک جک در کنار غیرمستقیم یکی از پرکاربردترین انواع آسانسور هیدرولیک است. تقریباً بیشتر آسانسورها مسافری و خانگی، هوم لیفت ها و بالابرهای کوچک با استفاده از این روش طراحی و اجرا می شوند. مدل جک کنار غیرمستقیم 1:2 در این مدل از آسانسورهای هیدرولیک یک یا دو جک در کنار یا پشت کابی مستقر می شوند. یک فلکه با ابعاد و مشخصات متناسب با دستگاه روی شفت

ادامه مطلب»

مشخصات فنی آسانسور هیدرولیکی

در فاز انتخاب، طراحی و محاسبات، نصب و راه اندازی انواع آسانسور مشخصات فنی بصورت تدریجی تکمیل می شوند. بدین ترتیدر تعیین مهمترین مشخصات آسانسورها در مراحل اولیه لازم  است پارامترهای اصلی بهره برداری و طراحی از قبیل طول مسیر، تعداد توقف، ظرفیت مفید، سرعت و ابعاد فضای موجود مشخص شوند. در ادامه در بحث توسعه و طراحی سیستم های هیدرولیک محاسبات لازم صورت گرفته و مشخصات کلیدی سیستم مانند فشار حداقل، فشار حداکثر، جریان سیال، توان مورد نیاز و جریان برق مصرفی تعیین می شوند.

آسانسور لیفتراک بر

بررسی ظرفیت در آسانسورهای هیدرولیک

ظرفیت آسانسور را می توان یکی از اصلی ترین مشخصات فنی آن قلمداد کرد. تقریبا تعیین مشخصات و انتخاب بیشتر تجهیزات، سیستم محرکه و مشخصه های دیگر آسانسور به نحوی تابع ظرفیت و یا تحت تاثیر غیرمستقیم آن می باشند. در این مقاله موضوع ظرفیت

بیشتر »
تراولینیگ طول مسیر آسانسور هیدرولیکی

بررسی طول مسیر آسانسور هیدرولیکی

از جمله کلیدی ترین مشخصات هر دستگاه آسانسور طول مسیر  یا ارتفاع جابجایی آن است. در آسانسورهای هیدرولیک این شاخص اهمیت دوچندان دارد. این حساسیت به این دلیل است که طول مسیر آسانسور هیدرولیکی نمی تواند مقدار زیادی باشد. به عبارت دیگر یکی از محدودیت

بیشتر »
ایمنی آسانسور هیدرولیک

بررسی ایمنی در آسانسورهای هیدرولیک

از آنجایی که آسانسور به عنوان وسیله ای برای حمل و جابجایی انسان ها شناخته می شود، مهمترین موضوع در رابطه با طراحی، اجرا و بهره برداری در آن ایمنی است. یکی از پرکاربردترین انواع آسانسور، آسانسورهای هیدرولیک می باشند.  در این نوشته نگاهی موشکافانه

بیشتر »
سرعت آسانسورهای هیدرولیکی

بررسی سرعت آسانسور هیدرولیک

سرعت آسانسور هیدرولیک سرعت آسانسور هیدرولیکی یکی از چالش های پیش روی طراحان است. به بیانی روشن، آسانسورهای هیدرولیک نمی توانند سرعت بالایی داشته باشند. حداکثر سرعت آسانسورهای هیدرولیک در شرایط معمول 0.63 متر بر ثانیه است که با در نظر گرفتن تمهیداتی می توان

بیشتر »
مزایا و معایب آسانسور هیدرولیکی

مزایا و معایب آسانسور هیدرولیک

بررسی مزایا و معایب آسانسور هیدرولیک یکی از موضوعات مهم و زمینه ساز تصمیمات اساسی در انتخاب نوع آسانسور است. آسانسورهای هیدرولیک یکی از پرکاربردترین انواع آسانسور هستند. معمولا در اولین بررسی ها آسانسورهای هیدرولیک با آسانسورهای کششی مورد مقایسه قرار می گیرند. مبنای این

بیشتر »

اجزا و قطعات آسانسور هیدرولیک

آسانسورهای هیدرولیک از اجزا و قطعات گوناگونی تشکیل یافته اند. در میان گستره وسیعی از انواع قطعات مکانیکی، الکتریکی و … در اینجا به اجزای اصلی سیستم هیدرولیک پرداخته می شود. برای تفکیک بهتر اجزای آسانسور هیدرولیک آنها را به دو سطح تجهیزات و قطعات تقسیم بندی می کنیم.

تجهیزات آسانسور هیدرولیک

در بخش نیرومحرکه و ساختاری، تجهیزات آسانسورهای هیدرولیک شامل موارد زیر می باشند. این تجهیزات هر یک شامل قطعات گوناگونی است که در بخش بعدی به آنها اشاره خواهد شد.

  • جک هیدرولیک آسانسور
  • پاوریونیت آسانسور هیدرولیک
  • کارسلینگ آسانسور هیدرولیک

قطعات آسانسور هیدرولیک

قطعات آسانسور هیدرولیکی از قبیل پمپ هیدرولیک، موتور هیدرولیک، شیر کنترل، شیر ایمنی ترکیدگی، پاراشوت و … می باشند. مجموعه ای از قطعات تشکیل یک تجهیز هیدرولیک مانند پاوریونیت را می دهند.

آشنایی با قطعات آسانسور هیدرولیک

پاوریونیت آسانسور هیدرولیک

پاوریونیت آسانسور هیدرولیک

در این مطلب انواع پاوریونیت آسانسور هیدرولیک، نحوه عملکرد و ساختار آن بررسی شده اند. قطعات و اجزای پاوریونیت ها معرفی و عملکرد هر یک از آنها شرح داده شده است. همچنین به نکات مهم در انتخاب و ویژگی های موثر در عملکرد آسانسورهای هیدرولیک پرداخته شده است.

بیشتر »
جک آسانسور هیدرولیک

جک آسانسور هیدرولیک

اولین موضوعی که در رابطه با تامین یا نصب آسانسور های هیدرولیک مورد بررسی قرار می گیرد، چگونگی و نوع جک آسانسور هیدرولیک است. انواع جک آسانسور، طیف گسترده از از ساختار تا نوع کاربرد و نصب را شامل می شوند. جک های آسانسور با

بیشتر »
کاراسلینگ هیدرولیک

کارسلینگ آسانسور هیدرولیک

کارسلینگ آسانسور هیدرولیک چیست؟ کارسلینگ آسانسور هیدرولیک، سازه نگهدارنده کابین است که بواسطه کفشک ها امکان حرکت در مسیر ریل های راهنما را فراهم می کند. در واقع کارسلینگ Carsling که به آن کارفریم Car frame نیز می گویند همان نقش یوک کابین در آسانسورهای

بیشتر »
هند پمپ یا پمپ دستی آسانسور

هند پمپ آسانسور هیدرولیک

هند پمپ آسانسور هیدرولیک علاوه بر پمپ هیدرولیک آسانسور یکی دیگر از وسایل بسیار مهم که در پاوریونیت آسانسور هیدرولیک تعبیه می شود هند پمپ یا پمپ دستی Hand pump  است. هند پمپ آسانسور هیدرولیک یک وسیله هیدرولیکی برای ایجاد جریان روغن محدود به صورت

بیشتر »
روغن آسانسور هیدرولیک

روغن هیدرولیک آسانسور

آسانسور هیدرولیک به عنوان یکی از پرکاربردترین انواع آسانسور بر پایه روغن عمل می کند. روغن (سیال) مانند خون در مدار هیدرولیک جاری می شود و انتقال نیرو را انجام می دهد. عملکرد تمام تجهیزات هیدرولیک در سیستم از جمله پمپ، شیر کنترل و جک

بیشتر »
الکتروموتور هیدرولیک آسانسور

موتور آسانسور هیدرولیک

یکی از اصلی ترین قطعات آسانسور، موتور است.موتور آسانسورهای هیدرولیک عامل تامین قدرت برای حرکت است. موتور آسانسور هیدرولیک به عنوان یک مبدل انرژی در سیستم عمل میکند. با دریافت انرژی الکتریکی به عنوان ورودی و تبدیل آن به انرژی مکانیکی پمپ را به گردش

بیشتر »
پمپ اسکرو سیم آسانسور

پمپ هیدرولیک آسانسور

عملکرد پمپ هیدرولیک آسانسور پمپ هیدرولیک یکی از اجزا اصلی در انواع آسانسور با سیستم هیدرولیک است. در سیستم های هیدرولیک وظیفه پمپ تامین جریان است. عملکرد پمپ هیدرولیک آسانسور نیز تامین جریان لازم در سیستم برای حرکت پیستون جک است. پمپ از طریق حرکت

بیشتر »
مقایسه آسانسور هیدرولیک با کششی

مقایسه آسانسور هیدرولیک با کششی

در مقایسه انواع آسانسور از نظر فنی، عموما به چند فاکتور مهم در طراحی آسانسور توجه می شود. سرعت آسانسور، ظرفیت آسانسور، طول مسیر، سیستم کنترل سرعت، ایمنی و عملیات نجات اضطراری از جمله این موارد هستند. آسانسورها از نظر مکانیزم انواع گوناگونی دارند. در سرتاسر این مقاله به مقایسه آسانسور هیدرولیک با کششی که پرکاربردترین آسانسورها از نظر مکانیزم

مطالعه بیشتر

پرسش های متداول

آسانسورهای هیدرولیکی با فشار روغن هیدرولیک و بوسیله جریان سیال ایجاد شده توسط پمپ هیدرولیک کار می کنند. نحوه عملکرد تمام آسانسورهای هیدرولیکی از طریق جابجایی جک بوسیله جریان سیال میباشد.

ارتفاع چاله یا همان پیت آسانسور هیدرولیک بر اساس الزامات استاندارد و مقررات ملی ساختمان مانند سایر آسانسورها تعیین می شود. بطور معمول در شرایط استاندارد ارتفاع چاله 160 سانتیمتر در اغلب موارد قابل قبول می باشد. اما در برخی شرایط خاص از نظر اجرایی با حداقل چاله امکان اجرایی برای نصب آسانسور وجود دارد.

آخرین مقالات

پمپ اسکرو سیم آسانسور

پمپ هیدرولیک آسانسور

عملکرد پمپ هیدرولیک آسانسور پمپ هیدرولیک یکی از اجزا اصلی در انواع آسانسور با سیستم هیدرولیک است. در سیستم های هیدرولیک وظیفه پمپ تامین جریان

بیشتر »
الکتروموتور هیدرولیک آسانسور

موتور آسانسور هیدرولیک

یکی از اصلی ترین قطعات آسانسور، موتور است.موتور آسانسورهای هیدرولیک عامل تامین قدرت برای حرکت است. موتور آسانسور هیدرولیک به عنوان یک مبدل انرژی در

بیشتر »