آسانسور هیدرولیک به عنوان یکی از پرکاربردترین انواع آسانسور بر پایه روغن عمل می کند. روغن (سیال) مانند خون در مدار هیدرولیک جاری می شود و انتقال نیرو را انجام می دهد. عملکرد تمام تجهیزات هیدرولیک در سیستم از جمله پمپ، شیر کنترل و جک بدون روغن بی معناست. اگر روغن هیدرولیک فاقد کیفیت و ویژگی های مورد انتظار در سیستم باشد هیچ گاه نمی توان عملکرد مطلوبی از آسانسور هیدرولیک انتظار داشت. در برخی موارد مشکلات روغن باعث می شود که آسانسور حرکت نکند یا حرکتی بسیار ضعیف داشته باشد. بنابراین باید در انتخاب روغن هیدرولیک مناسب و همچنین نگهداری آن دقت بالایی مبدول داشت.
آسانسورهای هیدرولیکی روغنها
درسیستم آسانسور های هیدرولیک برای انتقال نیرو از مایعا ت استفاده می شود یعنی با حرکت یک مایع تحت فشار از داخل لوله یا شیلنگها ی مخصوص ورسیدن این مایع به نقطه مورد نظر کار انجام می پذیرد مثال ساده برای درک بهتر مطلب موضوع جریان برق است همانطوری که از طریق سیمهای رسانا جریان الکترونها عبور کرده و با رسیدن به لامپ یا الکتروموتور یا هر وسیله برقی دیگری کار انجام می شود در سیستم هیدرولیک نیز مایع تحت فشار با حرکت به سمت مقصد مورد نظر و رسیدن به وسیله ای که کار را انجام می دهد و معمولاً سیلندر یا جک هیدرولیکی گفته می شود کا ر انجام می پذیرد.
آسانسور هیدرولیک برانکاردبر
خواص روغنهای آسانسور هیدرولیک :
۱ـ قا بلیت تراکم ( ( Compressibility
۲ ـ چسبندگی (Viscosity) روغن آسانسور هیدرولیک
به خاصیت یک مایع که در مقا بل حرکت یا روان شدن از خود مقاومت نشان دهد چسبندگی می گویند یعنی تما یل نداشتن ومقا ومت جهت حرکت و روان شدن ، یک روغن ایده آل هیدرولیک باید حداقل چسبندگی را داشته باشد.
۳ ـ انبساط حرارتی (Theraml Expansion)
اکثرمایعات در مقابل افزایش در جه حرارت تغییر حجم می دهند یعنی با افزایش حرارت حجمشان زیاد میشود . یک روغن ایده آل هیدرولیک نباید در مقا بل حرارت تغییر حجم دهد .
۴ـ درجه روان بودن (Pour point)
در جه روان بودن یا حرکت مایعا ت با افزایش یا کاهش درجه حرارت افزایش یا کاهش میا بد ولی یک روغن ایده آل هیدرولیک با افزایش یا کاهش در جه حرارت روغن خا صیت روان بو دن خود را حفظ کند یعنی سرعت جریان یافتن روغن تحت شرایط افزا یش وکاهش دما داخل لوله ها باید ثابت بما ند.
بهترین روغن هیدرولیک آسانسور
در حالت ایده آل، روغن آسانسور هیدرولیک باید دارای ویژگی های زیر باشد:
- ویسکوزیته پایدار با تغییر فشار و درجه حرارت
- ویژگی های شیمیایی و فیزیکی پایدار
- مقاومت در برابر آتش (در صورت نیاز به مقررات)
- ویژگی های روانکاری خوب
- توانایی جلوگیری از تشکیل زنگ
- ضریب انبساط پایین
- غیر سمی، آسان برای حمل و نقل و به راحتی در دسترس
آسانسور هیدرولیکی بابر نفربر
ویسکوزیته و دمای روغن آسانسور هیدرولیک
بهترین سیال هیدرولیک برای کاربرد آسانسور سیال با تغییر نسبتا کم ویسکوزیته در هنگام تغییر دمای روغن است.
دما با ویسکوزیته روغن هیدرولیک رابطه معکوس دارد. این بدان معناست که ویسکوزیته روغن با افزایش دما کاهش می یابد. به عنوان مثال، روغن فوق مطابق با ISO 22 دارای ویسکوزیته 22 میلی متر مربع در ثانیه (cSt) در 40 درجه سانتی گراد. با این حال، همان روغن دارای ویسکوزیته سینماتیکی 7 cSt در 80 درجه سانتیگراد خواهد بود.
آسانسور هیدرولیک نفربر در ظرفیتهای گوناگون
هنگام انتخاب درجه ویسکوزیته برای یک سیستم آسانسور خاص، ویسکوزیته در حداقل دمای محیط، حداکثر دمای عملیاتی مورد انتظار و محدوده ویسکوزیته مجاز و بهینه برای پمپ، موتور و شیر کنترل باید در نظر گرفته شود. اگر آسانسور هیدرولیک در دمای محیط گرم و در ترافیک سنگین است، ترجیحاً قبل از استفاده با روغنی با شاخص ویسکوزیته بالاتر (VI) بررسی شود.
آسانسور هیدرولیک مسافربر لوکس
شاخص VI روغن آسانسور هیدرولیک
عدد VI یک شاخص برای بیان رفتار ویسکوزیته روغن در تغییرات دما است. هر چه عدد VI بزرگتر باشد، تغییر ویسکوزیته نسبت به تغییر دما کمتر است یا برعکس. روغن هایی با VI 80 یا بیشتر دارای ارزش VI بالایی هستند. روغن هایی با VI بین 80 تا 40 دارای ارزش متوسط و روغن های زیر 40 ارزش پایینی دارند.