آسانسور خودروبر

آسانسورهای خودروبر در کشورهای پیشرفته به دلیل صرفه جویی قابل توجهی که در فضای ساختمانی به دست می دهند محبوبیت بالایی دارند. این نوع آسانسورها معمولا با استفاده از مکانیزم هیدرولیک اجرا می شوند. البته سیستم محرکه کششی نیز در بسیاری از ساختمان ها با تعداد طبقات بالا (پارکینگ) مورد استفاده قرار می گیرند.
اسانسور ماشین بر

ظرفیت آسانسور خودروبر

ظرفیت مفید آسانسورهای خودروبر تتالیفت بر حسب نیازمندی های کاربری و شرایط استاندارد در تیپ های 2000 کیلوگرم، 2500 کیلوگرم، 3000 کیلوگرم و 4000 کیلوگرم دسته بندی شده است.

ارتفاع جابجایی

ارتفاع جابجایی یا همان طول مسیر آسانسور آسانسور در انتخاب سیستم محرکه آن تاثیر دارد. چنانچه ارتفاع جابجایی زیاد نباشد، سیستم محرکه هیدرولیک مورد استفاده قرار می گیرد. در شرایطی که طول مسیر زیاد باشد باید از سیستم های وزنه تعادلی کششی استفاده کرد.

سرعت

سرعت آسانسورهای خودروبر عموما بین 0.2 تا 0.5 در نظر گرفته می شود. باید توجه داشت که با توجه به وزن بالای کابین و ظرفیت مفید افزایش سرعت مستلزم افزایش توان موتور است. در این شرایط باید جریان برق مصرفی نیز مورد توجه قرار گیرد.

ابعاد کابین آسانسورهای حمل خودرو

کابین آسانسور حمل خودرو باید ابعادی به اندازه حداقل 2400 میلیمتر عرض و 5000 میلیمتر عمق داشته باشد. اگرچه طراحی پیش فرض کابین های خودروبر تتالیفت با ابعاد عرض 2500 میلیمتر و عمق 5700 میلیمتر می باشد.

آسانسور حمل خودرو

سیستم محرکه آسانسور ماشین بر

بطور کلی سیستم های رایج در انتخاب مکانیزم و الگوی نصب آسانسورهای خودروبر را می توان به صورت زیر دسته بندی کرد.

  • مدل هیدرولیک جک مرکزی تک مرحله ای
  • مدل هیدرولیک جک مرکزی تلسکوپی
  • مدل هیدرولیک جک دوبل مستقیم تک مرجله ای
  • مدل هیدرولیک جک دوبل مستقیم تلسکوپی
  • مدل هیدرولیک جک دوبل غیرمستقیم
  • مدل کششی

اسانسور ماشین بر کششی

با توجه به ظرفیت بالای آسانسورهای خودروبر، در ارتفاع های بالا از سیستم کششی 2 به 1 استفاده می شود. در این روش ترکیب بندی فلکه ها و سیم بکسل به نحوی است که با نصف شدن سرعت کابین، نیروی کمتری نیز به موتور وارد می شود. بنابراین می توان قدرت موتور را کاهش داد.

آسانسور خودروبر هیدرولیک

مدل رایج آسانسورهای حمل خودرو بکارگیری جک در زیر کابین است. در این روش که به آن مدل جک زیر نیز گفته می شود، یک سیلندر هیدرولیکی در مرکز چاهک قرار گرفته و نیرو به مرکز هندسی کابین اعمال می شود. در شرایطی که امکان حفر گودال جک برای ارتفاع بالا وجود نداشته باشد می توان از جک های تلسکوپی استفاده کرد. اگر به هیچ عنوان حفر چاه برای جک مقدور نباشد باید از مدل های جک دوبل در کنار استفاده کرد. جک دوبل را بر اساس شرایط ساختمانی محل پروژه به سه روش قابل اجرا است. روش اول بکارگیری دو جک در کنار مستقیم است. اگر فضای چاه اجازه ندهد از روش جک دوبل غیرمستقیم استفاده می شود. در حالت سوم می توان از دو جک در کنار مستقیم تلسکوپی استفاده کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آخرین مقالات

اسانسور بیماربر تحت بر

آسانسور تخت بر بیمارستانی

آسانسور تخت بر بیمارستانی یکی از انواع آسانسورهای بیماربر است که در بیمارستان ها و مراکز بهداشتی و درمانی بمنظور جابجایی بیماران با تخت بیمارستانی بین طبقات طراحی و اجرا می شود. کابین، درب ها و برخی تجهیزات و متعلقات این نوع آسانسورها می بایست از استانداردهای خاصی تبعیت نمایند.

بیشتر »
اسانسور مسافری

آسانسور مسافربر

آسانسور مسافربر کاربرد وسیعی در انواع ساختمان ها دارد. انواع آسانسورهای مسافری در سیستم های کششی و هیدرولیک با ظرفیت های گوناگون در تناسب با

بیشتر »
آسانسور لوکس شیشه ای

آسانسور پانورامیک

آسانسورهای پانورامیک آسانسورهای لوکس و گران قیمتی هستند که با کابین هایی به شکل دایره، نیم دایره، چند ضلعی یا مستطیل با استفاده از شیشه اجرا می شوند. در این نوع آسانسور که بیشتر در هتل ها، رستوران ها و برخی مراکز تجاری اجرا می شوند، مسافران در حال حرکت آسانسور می توانند فضای خارج از کابین را مشاهده کنند.

بیشتر »