آسانسور ویلچربر

آسانسور ویلچر بر
آسانسور ویلچربر، نوعی از آسانسورهای مسافری مناسب برای جابجایی افراد با ویلچر می باشد. شکل و ابعاد کابین آسانسور و همچنین درب های کابین و طبقات، باید مطابق الزامات خاصی طراحی و اجرا گردند. همچنین برخی از عملکردهای الکتریکی و پانل های فرمان و احضار و هشدارها در انطباق با شرایط بهره برداری افراد کم توان مناسب سازی می شوند.

فهرست مطالب

آسانسور ویلچر چیست؟

آسانسور ویلچر بر، آسانسوری است که برای استفاده افراد کم توان با ویلچر بکارگرفته می شود. به عبارتی آسانسورهای ویلچربر دارای ویژگی هایی هستند که برای استفاده افراد کم توان مناسب سازی شده اند. این ویژگی ها شامل، حداقل ظرفیت مفید کابین، ابعاد مفید کابین و همچنین درب آسانسور و برخی شرایط دیگر است که در این مقاله مورد بررسی کامل قرار گرفته است.

 

ویلچر بر

آسانسور ویلچر در چه ساختمان هایی ضروری است؟

بر اساس مقررات ملی ساختمان مبحث ۱۵، در تمام ساختمان هایی که وجود آسانسور الزامی است، می بایست حداقل یک دستگاه آسانسور، قابلیت حمل ویلچر طبق شرایط و الزامات را دارا باشد. بر این اساس اگر ساختمانی یک آسانسور داشته باشد باید آن آسانسور مخصوص ویلچر در نظر گرفته شود.

ظرفیت آسانسور ویلچر بر

ظرفیت آسانسور مناسب برای جابجایی افراد کم توان یا معلولین جسمی یا حمل افراد با ویلچر باید مطابق استاندارد تعیین شود. در استاندارد، ظرفیت مفید کابین آسانسور حمل ویلچر حداقل ۶۰۰ کیلوگرم است. این ظرفیت معادل ظرفیت یک آسانسور ۸ نفره است.

اسانسور ویلچر

ابعاد آسانسور ویلچر بر

ابعاد کابین آسانسور مناسب حمل افراد کم توان باید مطابق الزامات مبحث پانزدهم باشد. بر این اساس عرض کابین باید حداقل ۱۱۰ سانتیمتر و عمق آن حداقل ۱۴۰ سانتیمتر باشد. البته این اندازه ها میتواند بزرگ تر طراحی و اجرا شود. ولی چنانچه هر یک از اندازه ها مورد اشاره برای عرض و عمق کابین آسانسور، کمتر از مقادیر عنوان شده باشند، نمی توان آن را مناسب حمل ویلچر دانست. به عبارت دیگر حتی اگر مساحت مفید کابین بزرگ تر از الزامات استاندارد باشد ولی یکی از اندازه ها کوچکتر باشد آن آسانسور، مخصوص حمل ویلچر محسوب نمی شود. برای مثال اگر عمق آسانسور ۲۰۰ سانتیمتر ولی عرض آن ۱۰۰ سانتیمتر باشد، آسانسور ویلچربر محسوب نمی شود. چاهک آسانسور ویلچربر در تناسب با ابعاد کابین، نوع درب ها و ورودی ها و سیستم محرکه اجرا می شود. برای بررسی بیشتر در رابطه با ابعاد انواع آسانسور مقاله مربوطه در همین سایت را مشاهده کنید.

درب آسانسور ویلچر بر

بر اساس مقررات ملی ساختمان، عرض درب آسانسور باید حداقل ۸۰ سانتیمتر در نظر گیرم. البته در مبحث ۱۵ توصیه شده درب آسانسور، از نوع اتوماتیک و به عرض ۹۰ سانتیمتر طراحی و اجرا شود. همچنین تصریح شده است که مسیر دسترسی به درب آسانسور خصوصا ورودی اصلی باید بدون مانع یا شیب تند طراحی کنیم. در آسانسورهای ویلچربر سیستم کنترل درب ها باید بنحوی تنظیم شود که زمان باز ماندن درب از ۲ تا ۲۰ ثانیه قابل تنظیم باشد.

آسانبر

ویژگی های کابین آسانسور افراد کم توان

در کابین آسانسور ویلچربر باید حداقل یک دستگیره روی یک دیوار تعبیه شود. این دستگیره باید در ارتفاع ۹۰ سانتیمتر از کف کابین نصب شود. مساحت مقطع این دستگیره باید در محدوده بین ۳ تا ۴.۵ سانتیمتر و با شعاع انحنای ۱ سانتیمتر طراحی شود. دستگیره مورد اشاره را باید به نحوی کار بگذاریم تا فاصله آن از دیوار کابین حداقل ۳.۵ سانتیمتر باشد.

در برخی از آسانسورهای حمل افراد کم توان یا معلولین، نیاز به تعبیه یک صندلی تاشو داخل کابین وجود دارد. در این شرایط نشینمن این صندلی باید دست کم ۳۰ سانتیمتر عمق و ۴۰ سانتیمتر عرض داشته باشد. این صندلی تاشو باید در موقعیتی تعبیه شود که ۵۰ سانتیمتر از کف کابین ارتفاع داشته باشد. همچنین باید ظرفیت تحمل این صندلی دست کم ۱۰۰ کیلوگرم باشد.

هشدار صوتی

ضروری است هنگام رسیدن آسانسور به طبقه مورد نظر و در شروع باز شدن درب طبقه یک آلارم عمل کند. این آلارم باصدایی که شدت آن قابل تنظیم بین ۳۵ تا ۶۵ دسیبل است، رسیدن کابین را به ما هشدار میدهد. همچنین علاوه بر وجود نشانگر جهت حرکت آسانسور در داخل کابین، باید جهت حرکت به صورت سیگنال صوتی نیز اعلام شود. در این خصوص، سیگنال های صوتی منقطع تکی برای اطلاع حرکت آسانسور در جهت بالا بکارگرفته می شوند.  همچنین از سیگنال های صوتی منقطع دوتایی برای مشخص کردن حرکت کابین در جهت پایین استفاده می شود.

تراز شدن کابین با طبقات

کابین آسانسور و کف طبقات به منظور سهولت عبور و حرکت ویلچر باید به خوبی هم تراز شوند. حداکثر رو اداری توقف در تراز طبقه در آسانسورهای حمل ویلچر مثبت و منفی ۱ سانتیمتر است. بنابراین توقف کابین با اختلاف عمودی بیشتر از یک سانتیمتر از کف طبقه قابل قبول نیست.

سیستم تراز طبقه مجدد

آسانسور ویلچربر باید به سیستمی برای هم سطح سازی مجدد خودکار مجهز باشد. البته بسیاری از سیستم های کنترل آسانسور بصورت پیش فرض دارای این قابلیت میباشند. در هر حال این موضوع مربوط به الزامات مبحث ۱۵ بوده و عدم رعایت آن قابل قبول نیست.

دکمه باز ماندن درب

در آسانسورهای حمل ویلچر باید برای باز ماندن درب کابین پیش بینی لازم صورت گیرد. بدین منظور کابین باید دکمه ای برای باز ماندن درب کابین و طبقه برای مدت زمانی بیشتر از حالت عادی تعبیه شود. این موضوع به این دلیل است که ورود و خروج افراد با ویلچر زمان بیشتری صرف می کند و می بایست برای ایمنی و سهولت کاربر با صندلی چرخدار تمهیدات لازم صورت گیرد.

سرویس آسانسور حمل ویلچر

آسانسور ویلچر بر مانند هر آسانسور دیگری باید تحت پوشش یک برنامه منظم ادواری سرویس و نگهداری قرار گیرد. قراردادهای سرویس و نگهداری آسانسور بصورت یکساله منعقد می شوند و انجام سرویس ها ماهیانه صورت میگیرد. برای محاسبه هزینه سرویس و نگهداری می توانید به سایت سندیکای آسانسور و پله برقی مراجعه کنید.

اسانسور ویلچر بر

مکانیزم آسانسور ویلچربر

آسانسورهای ویلچربر می توانند به روش های گوناگون و با استفاده از مکانیزم های متدوال طراحی و اجرا شوند. بطور معمول در آسانسورهای حمل افراد معلول از مکانیزم هیدرولیک یا کششی استفاده می شود. انتخاب بین گزینه های سیستم محرکه به شرایط اختصاصی پروژه شامل طول مسیر، سرعت محاسباتی و ترافیک باز می گردد.

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آسانسور

انواع آسانسور

همه چیز درباره آسانسور! بررسی انواع مکانیزم و سیستم محرکه ها، انواع کاربرد آسانسور، ساختار و قطعات، فروش، قیمت، نصب و راه اندازی، مفاهیم و استانداردهای آسانسورها ...

آسانسور هیدرولیک

آسانسورهای هیدرولیک

آشنایی با انواع آسانسورهای هیدرلیک، انواع مکانیزم ها، کاربردها، مشخصات و راهنمایی های لازم در خصوص خرید، نصب، راه اندازی و ...

مطالب مرتبط

طراحی آسانسور

طراحی آسانسور طراحی آسانسور یکی از مهم‌ترین مراحل در ساخت و ساز ساختمان‌های مدرن است. آسانسورها نه تنها به راحتی

بیشتر »

جنرال سرویس آسانسور

جنرال سرویس آسانسور جنرال سرویس آسانسور عملیات و اقداماتیست که در ابتدای سرویس و نگهداری آسانسور کارشناس متخصص جهت شناسایی،

بیشتر »

آسانسور سنگین

 آسانسور سنگین آسانسور سنگین یکی از اجزای کلیدی در ساختمان‌های بزرگ و صنعتی می باشد این نوع آسانسورها به دلیل

بیشتر »